Ülim juhend, kuidas saavutada kristallpuhta tulemuse klaaskeraamilisel pinnal!

Klaaskeraamika on klaasitaoline materjal, mis asub pea igas tuttuues või renoveeritud elamus.

Kui oled õnnelik keraamilisepliidi omanik, just nagu mina olen, siis peaksid teadma et selliseid hinnalisi asju tuleb kohelda hoole ja austusega. Kahjuks, need veidrad näpunäiteks, mis leiad interneti lehekülgedelt, enamjaolt kahjustavad su klaaskeraamilisi pinnapealseid, mitte ei aita seda hoida.

Täna, me räägime enam levinud müütidest ja seletame lahti kuidas sa peaksin puhastama oma klaaskeraamilist pinnapealest õigesti — ja kiiremini kui kunagi varem!

Oleme koostanud artikli, mis sisaldab järgnevaid teemasid:

  • Kuidas hoida ja kaitsta kööki võimalikult pikaks perioodiks?
  • Mis teeb klaaskeraamilise pinnapealse nii eriliseks?
  • 5 asja mida MITTE teha kui rääkida klaaskeraamika puhastamisest
  • 4 lihtsat sammu, mis muudavad Teie puhastusmängu igaveseks
  • Suurim vaenlane
  • + Õpetlik video!

Teie kodus on köök, ning te soovite seda hoida puhtana võimalikult kaua aga kuidas seda teha?

Köök on koht, kus me veedame väga palju aega kuna valmistame toitu iga päevaselt.

Me oleme harjunud seal aega veetma, ning süüa tegema aga ka kõige prefessionaalsem kokk teab, et väikesed äpardused on kiired juhtuma. Näiteks:

  • Jookseme sahvrisse või kiirustame kappi, et otsida üles jahu aga järsku piim potis keeb üle.
  • Või hoopis rasv pritsib laiali kuna küpsetame parasjagu ühte mahlast lihakäntsakat.
  • Ja seegi pole veel kõik, lähedal asub ääreni täis suhkrupurk kui ulatad käe, et sealt veidike näpuotsaga suhkrut haarata.
klaaskeraamika

Oled professionaalne kokk või ei ole, iga söögitegija on kogenud kõiki neid situatsioone rohkem kui ühe korra oma köögis. Kõige hullem osa selleks on koheselt selle segaduse ära koristamine, kriimustatava, küüriva käsna abi on viimane võimalus. Aga alati ei ole see parim valik, kui majapidaja tahab oma kallist vara hoida.

Siinkohal tahaksin tutvustada laialt levinud nähtust: Olgu see ahi või pliit, kohvimasin või veekeetja- enamus inimesi hakkavad kohe kiireid võimalusi otsima internetist, et saada veidraid näpunäiteid koduseid vahendeid kasutades. Enne kui tulla idee peale, et vaadata tootja juhiseid puhastamiseks.

Ma tahan olla aus sinuga, paar aastat tagasi, olin just mina see sama inimene, kes põhiliselt puhastas oma köögi just äädika, küpsetuspulbri ja terava küürimisharjaga.

Ühel päeval, tuli minuni suurepärane võimalus ja ma sain enda kätte spetsiaalne aine, millega puhastasin oma köögi vähem kui minutiga. Ma leidsin endas hämmastuse ja ütlesin: Rohkem Ei Ole Vaja Teha Ekperimente!

Sellest päevast peale olen ma järginud õigeid reegleid, ning mu köök näeb välja justkui uhiuus.

Esimesed asjad esimesena: Mis teeb klaas-keraamilise pinnapealse nii eriliseks?

Klaas-keraamiline pinnapealne on populaarseks saanud juba pikka aega tagasi. Nad on suurepärased kürge kuumuse hoidjad(kuni 1300°!) – ja on ka energia säästlik.

Kuna küpsetuspind on väga õhuke ja kuuma-kindel, siis kuumus võib ulatuda poti või pannini vähese energiaga või üldse mitte. Ja see pole mitte väike fakt, millest üle vaadata, tänu spetsiaalselt välja töötatud sulatamistehnikale, klaaskeraamikat saab isegi toota keskkonnasõbralikul viisil(see tähendab ilma raskete metallide:arseeni ja antimonit kasutamata)

klaaskeraamika

Lisaks tohutule kuumakindlusele ja stabiilsusele, eristatakse ka pliidplaate, nende klannitud esteetilise ja pikaealisuse poolest. Kuid õige kasutamine ja hooldus on kvaliteedi säilitamiseks hädavajalik, et kasu oleks klaaskeraamilisest pinnapealsest pikaks ajaks.

Kui olete kunagi lugenud või rakendanud internetis soovitavaid veidraid nõuandeid küpsetusplaadi puhastamiseks, siis siin on minu kui eksperdi soovinus: kustutage need ”maagiliseks näpunäited” enda mälust, teie pliidiplaat tänab teid!

5 asja, mida mitte teha kui rääkida oma klaaskeraamilise pinnapealse puhastamisest:

– Terava otsaga esemed

Ära kunagi kasuta nuga või muud teravat asja, et kraapida ära sisse põlenud/kuivanud mustust. Kui siiski teete seda, siis peate hakkama harjuma oma pliidiplaadil olevate kriimustustega. Parem on valida metallipuhastis kraabits või leotus tehnika aga sellest räägime hiljem.

– Puhastuskäsnad

Eriti sisse põlenud mustuse korral, paljud inimesed kipuvad kasutama puhastuskäsnu või isegi terasvilla nende pliidiplaatidel, kuid palun proovige sellest eemale hoida, muidu on kriimustused vältimatud.

– Poe müügiletilt saadav puhastuskreem

Teie klaaskeraamilise pliidiplaadi teine vaenlane on selline koorimiskreem. See puhastusvahend on klaaskeraamilise pliidi pinna jaoks liiga agressiivne ja tihtipeale mitte toimiv.

– Nõudepesumasina tabletid

Kui soovite uskuda laiapõhjalisi näpunäiteid Internetist, lahustunud nõudepesumasina tablette saab kasutada ka selliseks puhastamiseks, kuid tugevalt soovitan seda mitte teha kuna mõned neist sisaldavad koostisosi, mis võivad teie pliidiplaati kahjustada.

– Ahju puhastaja

Sa peaksite olema ettevaatlik ka nende ahjuspetsiifiliste puhastusvahendite kasutamisel. Jällegi on olemas oht, et teatud koostisosad võivad mõjutada teie klaaskeraamilise pliidiplaadi materjali.

4 lihtsat sammu, mis muudavad teie puhastusmängu igaveseks

Väiksemad toiduvalmistamise ebaõnnestumised saab kiiresti parandada lihtsa puhastusprotseduuriga, mida peaksite teadma. Alates tänasest, hakkate tegema neid automaatselt ja kogu südamest!

1. Suurema määrdumise eemaldamiseks kasutage metallist puhastuskraabitsat.

klaaskeraamika

Üle ääre keenud pastavee või piima puhastamiseks, sooviksin teile tutvustada oma uut lemmikpuhastusvidinat: metallipuhastuskraabits! Ma tean, et see kõlab alguses kõike muud kui muljetavaldavalt, kuid võin teile kinnitada, et kui olete puhastuskraabit ise proovinud siis imestad, kuidas sa üldse ilma selleta hakkama said.

Väike terav tera lahendab mõne sekundi jooksul isegi põlenud või sisse sööbinud määrdumise ilma vaevata. Seejärel saab lahustunud mustuse pliidilt köögiterätikuga pühkida.

2. Klaaskeraamiline puhastusvahend on ainus vajalik abivahend

Isegi kui võib tunduda ahvatlev katsetada tuntuid kodusteid vahendeid, las ma ütlen sulle: miski ei tööta sama usaldusväärselt ja põhjalikult kui klaaskeraamiline puhastusvahend, mis töötati välja täpselt Teie klaaskeraamilise pliidiplaadi puhastamiseks.

Tutvu tootega lähemalt!

Pesuaine sisaldab erilist koostist võimsatest toimeainetest ja õrnadest abrasiivosakestest, mis eemaldavad rasva ja tärklise ning lõdvestavad põletatud mustuse. Sealhulgas, see sobib ka kergeks määrdumiseks, näiteks rasvapritsmete jaoks. Vähene kogus on piisav peaaegu igasuguse mustusastme jaoks.

3. Põhjalikuks puhastamiseks kasutada eelpuhastusvahendit + mikrokiudlappi

Vajuta SIIA, et näha mida meie eksperdid soovitavad!

Eeltöötle pind alkoholipõhise eelpuhastusvahendiga ja kuivatada, et pind täielikult kuivaks jääks.

4. Täiusliku viimistluse saavutamiseks oodake ja kuivatage

Laske esmalt kindlasti pliidiplaadil jahtuda, nii et puhastusvahend sisse ei põleks. Seejärel pind puhastada mikrokiudlapiga suuremast mustusest ja kuivatada.

Peale seda enam sõrmedega mitte puutuda!

Pealekantud vahend kuivab ca 10. min. Pärast kuivamist tuleb töödeldud pind kergelt üle käia aga mitte poleerida!

Meie soovitus on kasutada poleerimislappi (mitte Mikrokiudlappi!), kuni pealispinnale ühtlane ja selge kiht jääb. Ja ongi kõik!

PINDA MITTE ENAM PUUTUDA EI MEHAANILISELT EGA KA KÄEGA.

Vaata ka meie ÕPETUS videot, et näha missugune on ideaalne puhastus!

Suurim vaenlane

Suhkur on teie pliidiplaanid suurim vaenlane. Kui te valate kogemata küpsetuspinnale suhkrut, eemaldage see koheselt, eelistatavalt metallipuhastus kraabitsaga.

suhkur

Miks peaksite suhkru osas eriti ettevaatlik olema?

Nagu juba mainitud, on klaaskeraamilised pliidiplaadid äärmiselt kuumakindlad. Temperatuuri tõustes laieneb klaas keraamiliste komponentide kokkutõmbumisel, hoides materjali stabiilsenaisegi äärmuslike temperatuurikõikumiste korral.

Kuid suhkrul see võime puudub. Kuumutamisel suhkur paisub. Kui pliidiplaat jahtub, püsib klaaskeraamika stabiilsena, aga kuid suhkur paisub uuesti, põhjustades teie pliidiplaadil korvamatut kahju.

Kokkuvõtvaks osaks mainiksin veel..

Pinnapealne ja ka pliidiplaat on teie köögi kõige olulisem lisavarustus ja nii tuleks seda ka kohelda. Seda mainides, peate te meeles pidama neid kolme asja:

  • Ärge kunagi kasutage kahjustatud või määrdunud põhjaga potte ja panne – see võib põhjustada kriimustusi.
  • Ma ei kavatse seda suhkruga üle voobata: kui soovite nautida klaaskeraamilise pliidiplaadi suurepäraseid omadusi, peate selle puhastama alati kohe pärast määrdumist, eelistatavalt pärast iga kasutamist.
  • Meie eksperdid on alati Teie jaoks olemas ja võta julgelt meiega ühendust!

Parimat,

Nanomaxi

Menüü